Paradise

Paradise

Thursday, May 24, 2012

Anugerah Terindah, Alhamdulillah!

Terima kasih Ya Allah...
Thank You Allah...
Syukran ya Allah..
You give me something that I can't buy with money...
You send me someone, at this moment, which my tears can drop anytime..
You give me test... But You will never burden us if we could not stand it..
And again you send him to me..
If I could have more time..
I would like to tell all the thing that I would like to thank him..
I'm grateful with all I have now.. Thank You Allah.. Alhamdulillah..
Give us strength ya Rabbi..
I want to pass exam..
I want to become, not only saviour, but GOOD doctor, as always indicated by inspirations..
And to have family..
Thanks for all the support Mohd Adib...
He came all the way from Kulim..
To Shah Alam..
To meet the beloved and important persons in my life..
For that, I do really appreciate it...
No one can do this to me..
Only you... the bravest i have known..
And for know...
I just want you to pass your exams with flying colours..
And to meet your mother...father...sisters and your family members..
the moment we are in a car..
i feel so like family...
I promise...not to hurt you anymore...
Not to hurt you anymore...
And not to hurt you anymore...
We shall become..
Good engineer..
And Good Doctor..
with Allah's will, insha Allah...
Till then... insha Allah, we will succeed together!!! 

Tuesday, May 22, 2012

Ombak dan Pantai




Simpan diri ku terseksa
Nak ku luahkan tak ku gentar
Kekurangan ku terbongkar


Sisi mu umpama syurga
Peluang emas ku jamah
Bahagia yang ku cari
Awal dulu


Aku
hanya Insan yang terdampar
Yang tinggal menagih cinta


Terang dan terlindung
Dimana tempat nak ku singgah
Mengesan mu pasangan ditakdirkan


Ku
Rempuh azab sengsara
Tak kisah asal bersua
Kau kasih penyeri jiwa
Pendorong ku hadapi hidup


Kau kasih isyarat jiwa
Ku meniti jalan yang lurus
Kau kasih isyarat jiwa
Pendorong ku hadapi hidup


Mengenal erti cinta
Mengenal cinta tulus


Kalimah Cinta-Amy search-


P/s: Aku pantai yang indah..dan kamu laut biru...pantai setia pada laut..walaupun ombak menguji persetiaan itu...inshallah.. :) ada jalannya..hanya kepada Allah Swt kita berserah dan berdoa..inshallah..

Thursday, May 17, 2012

I'm Sorry






P/s: i'm really sorry..for not being caring enough..and hurting your feelings..and all those harsh words...saye mintak maap..banyak x menjaga hati awak..kata2 saya yang kasar kadang2..banyak menyakitkan hati awak..i want to apologise with all my heart ..maapkan lah saye..niat saye bukan begitu..please...forgive me..i love u so Aminah Asykin.. <3

Wednesday, May 16, 2012

Insha Allah... =)

Assalammualaikum... ujian demi ujian.. dugaan.. adalah cara Allah SWT menunjukkan betapa kasih dan sayangnya pada kita... Semoga terus kuat menghadapinya... Allahuakbar...

Mohd Adib.. Fokus exam elok2...sangat penting...i want you to succeed,oke? not only me,as well as your parents...make them proud of Mohd Adib.. =)

Minggu pertama di wad paediatrics (kanak-kanak) sungguh sibuk... tetapi,apabila melihat kepada wajah anak2 yang comel2,hilang rasa tension,rasa nak main je dgn diorang,takmaw clerk,boleh tak prof? haha..tapi nak buat macam mana,tugas, kena lah buat...exam pulak nak dekat...benda2 yg nak cover, masha Allah, banyakkkkkkkkkkk sungguh! semoga study week 2 minggu cukup,insha Allah.. =)

Permudahkanlah ya Allah... Man Jadda Wajada!

Monday, May 14, 2012

Kerana Dirimu Begitu Berharga




"Sedangkan buku yang kita sayangi, kita sampulkan seindahnya. Inikan pula bentuk tubuh wanita , takkan tiada sampulnya?

"kulit buku yang bersampul lebih terjaga berbanding kulit buku yang tidak bersampul"

"Langsir yang cantik menghias pintu dan tingkap"

"Kain yang indah yang mengalas meja dan perabot"

"Benar , yang tertutup itu indah!
"Begitu juga cara Allah menghargai keindahan wanita dengan membariskan perbatasan aurat. Agar keindahan itu hanya dinikmati oleh insan yang berhak. Bukannya diratah-ratah oleh pandangan hati yang sakit."

Kerana..dirimu..begitu berharga!








P/s: Untuk semua muslimah di dunia ini :) petang nanti  exam Automotive Safety..mengantuk menghafal dah..rilek2.terbaca pasal info ni kt fb kawan..very nice..good to share kan..muslimah tutup lah semua yang perlu...kerana itu lebih cantik kan..ikut lah cara yang di gariskan islam dan barang yang baik haruslah di tutup dan di jaga dengan rapi...dan buat si jantung hati ku..alhamdulilah...aminah asykin..kamu memang seorang yang menjaga auratnya....lelaki pon mesti jaga jugak aurat mereka..gua cuba..x pakai seluar pendek lagi..gua cuba..perlahan lahan..

Sunday, May 13, 2012

Can't Stop





It still feels like our first night together
Feels like the first kiss
It's getting better baby
No one can better this
Still holding on
You're still the one
First time our eyes met
Same feeling I get
Only feels much stronger
I want to love you longer
Do you still turn the fire on?

So if you're feeling lonely, don't
You're the only one I'll ever want
I only want to make it good
So if I love you, a little more than I should

Please forgive me, I know not what I do
Please forgive me, I can't stop loving you
Don't deny me, this pain I'm going through
Please forgive me, if I need you like I do
Please believe me, every word I say is true
Please forgive me, I can't stop loving you

Still feels like our best times are together
Feels like the first touch
We're still getting closer baby
Can't get closer enough
Still holding on
You're still number one
I remember the smell of your skin
I remember everything
I remember all your moves
I remember you yeah
I remember the nights, you know I still do

So if you're feeling lonely, don't
You're the only one I'll ever want
I only want to make it good
So if I love you a little more than I should

Please forgive me, I know not what I do
Please forgive me, I can't stop loving you
Don't deny me, this pain I'm going through
Please forgive me, if I need you like I do
Please believe me, every word I say is true
Please forgive me, I can't stop loving you

The one thing I'm sure of
Is the way we make love
The one thing I depend on
Is for us to stay strong
With every word and every breath I'm praying
That's why I'm saying,

Please forgive me, I know not what I do
Please forgive me, I can't stop loving you
Don't deny me, this pain I'm going through
Please forgive me, if I need you like I do
Babe believe it, every word I say is true
Please forgive me, if I can't stop loving you
No, believe me, I don't know what I do
Please forgive me, I can't stop loving you

I can't stop, loving you 







p/s: tensen belajo...gilo menghafal... :) 




Aminah Asykin..Please forgive me, I can't stop loving you,Don't deny me, this pain I'm going through...
Please forgive me, if I need you like I do....
Please believe me, every word I say is true.... Please forgive me, I can't stop loving you...


Saturday, May 12, 2012

Waiting for you! =)

Salam... Ucaplah Alhamdulillah,syukur kita kepada Allah... Selawat ke atas Nabi, Muhammad ya Rasulullah.. =) alhamdulillah,akhirnya habis jugak end of posting (EOP) test bagi posting ke-4, obstetric gynaecology & primary care medicine (PCM). O&G was quite okay, until i found out that PCM questions can be much more miserable!! but it's oke, do the best, leave the rest to Allah.. =) seterusnya, next week dah masuk posting terkahir bagi tahun 3, which is paediatrics posting. hope it's going to be enjoyable! to mohd adib, teruskan perjuangan awak oke! tinggal 3 paper je lagi, insha Allah, awak boleh lakukan yang terbaik.. saya sentiasa di belakang awak untuk support awak.. i will wait for you insha Allah.. =)))



Only Allah knows how much i miss this person... =')

P/S : I love you ! =)

Do well in exam oke! =D

Monday, May 7, 2012

For her

video

P/s: you are my everything love :) i love you for thousands year and i love you for thousands more!

From Her

video

P/s: Tq sayang :) ai ai shiteru too!! final exam in the mood!

Sunday, May 6, 2012

Good Luck

Assalammualaikum...
Busy week..
May all the hard work..
Blessed by Allah..
Goodluck Mohd Adib (MA) bin Razali for final exam!!!
Insha Allah..
Allah takkan sia-siakan usaha hamba-Nya..
Asalkan niat,lillahi Ta'ala..
Doa dititipkan,dalam butiran tasbih..
From my family and myself..
You will succeed more than you ever imagine..
Shoot for the moon, if you fail you will still fall among the stars..
Goooddddd Luuucckkkkkkk!!!! =D




Saturday, May 5, 2012

How do i live without you??


How do I get through
One night without you?
If I had to live without you
What kind of life would that be?

Oh I, I need you in my arms, need you to hold
You're my world, my heart, my soul
If you ever leave, baby, you would
Take away everything good in my life

Without you
There'd be no sun in my sky
There would be no love in my life
There'd be no world left for me

And I, baby, I don't know what I would do
I'd be lost if I lost you
If you ever leave, baby, you would
Take away everything real in my life

And tell me now
How do I live without you?
I want to know
How do I breathe without you?

If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I
Oh, how do I live?

If you ever leave
Baby, you would take away everything
Need you with me, baby, 'cause you know
That you're everything good in my life

And tell me now
How do I live without you?
I want to know
How do I breathe without you?

If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I
Oh, how do I live?

How do I live without you, baby?
Baby, how do I live?
 



To : Si gadis yang telah banyak berkorban untuk gua..lagu ini untuk kamu sayang..i just cant stop loving you sayang :) Inshallah..Akan gua nikahi lu suatu hari nanti..tiada yang lain dalam hati gua ni..hanya lu..inshallah..moga diperjodohkan..inshallah.. :) 

Thursday, May 3, 2012

Every Day Is A Motivation~~

Assalammualaikum, Alhamdulillah, puji-pujian buat Allah, Tuhan sekalian alam, dan selawat buat junjungan besar Rasulullah SAW,yang sentiasa mengutamakan umatnya dalam segala hal. Alhamdulillah,hari ni, masih diberikan nikmat yang banyak tidak terhingga. Dari pagi, sehingga lah ke petang, banyak yang dapat dilihat,dipelajari daripada pengalaman kehidupan seharian kita. Di kelas, sy dpt sesuatu pengajaran yang sangat berguna. Doktor saya cakap (she is superbbb nice!!!), "no matter what you do, you must have sincere heart. It doesn't matter whether what you do is correct or not, as long as you are sincere, then God will bless you and make you a good doctor. Sincere doesn't need intelligence. It comes from your heart. " Dia adalah doktor pakar Obs dan gynae, dan berasal dari Myanmar. Sy percaya, sesiapa saja yg jumpa dia, pasti rasa senang hati dan rasa macam dah sihat. Kemudian di sebelah petang saya melawat kembali pesakit yang saya pernah clerk(interview) semalam. Patient ni ada ovarian cancer, tapi dah remove. Dan sekarang, ada cervical cancer. Stage 3B. Sesungguhnya setiap penyakit ada ubatnya, kecuali mati. Saya melihat sebentar kepada chest x-ray beliau. Dan alangkah terkejutnya saya apabila melihat ada beberapa 'canon ball lesions' di x-ray beliau. Canon ball lesions adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa kemungkinan sel cancer tersebut sudah merebak ke bahagian paru-paru. Beliau berkata kepada saya :

Makcik : x-ray saya tak cantiklah nak...
Saya : *senyum* aik,kenapa makcik cakap tak cantik?
Makcik : Yela,tengok orang lain punya x-ray, clear je, nampak semua..
Saya : Makcik punya x-ray pn ada jugak rangka, tissue,jantung semua nampak jelas ni..
Makcik : tapi tu haa,kenapa ada tompok2 putih??? (referring to canon ball lesions)
Saya : *tak taw nak ckp apa* ouh, tula makcik,saya ni pun baru belajar,taktaw sangat,takut tersalah pulak..insha Allah takde pape,kita berserah pada Allah... :) **saya menipu diri sendiri,dan makcik tu,tak cakap kemungkinan dah merebak,sbb tak sampai hati nak bgtaw**
Makcik : ha yela,takpe nanti lama2 anak ni pandai la,mcm doktor2 lain jugak..

Jadi, perlu ke ada sebab, mengapa kita degil dan tak nak bersyukur?? renung2kan dan ingatlah... kita masih diberikan kesihatan yang baik.. Alhamdulillah..Dan bila2 saja Allah boleh tarik nikmat kesihatan kita tu.. Allah juz have to say "kun fayakun".. Saya tak bagitaw makcik tu ada sebab tersendiri.. biarlah pakar yang terangkan pada makcik.. insha Allah,makcik ceria,mesti boleh sembuh! =)

Buat Mohd Adib, cepat2 sembuh oke..makan ubat..batuk,selsema,sakit tekak,pening kepala..saya memang risau..semoga Allah sembuhkan awak supaya awak dapat study macam biasa.. insha Allah,aminnn.. =)
study elok2 oke,berapa hari je lagi!! chaiyok2 mohd adib!!! jangan degil2 makan ubat!! nanti bagitaw mak saya!! haha,ooppss. =P

Pandai je saya ni,saya pun exam 2 bulan je lagi.. kadang2 tension jugak fikir exam, tapi Allah adalah menurut sangkaan hamba2 Nya.. insha Allah, you will be motivated by giving motivation to others. But somehow, motivators need motivation too. =') insha Allah, Allah itu dekat, penuh kasih sayang.

Last but not least, no matter what happens, be IKHLAS freund!!! dan jangan lupa, selawat pada Nabi Muhammad SAW sebelum tidur... Dan jugak, surah Al-Mulk. Surah Al-Mulk ni la peneman kita nanti dalam kubur,mengelakkan kita dari seksa kubur.. " Iya, orang ini lah yang selalu membaca aku ketika dia hidup dulu".. maka, terlepas lah kita dari seksa kubur...insha Allah...

Selamat menjalankan ibadah kerja esok!!! Man jadda wajada! =)))

Wednesday, May 2, 2012

Penjahit Seluar Koyak-Si Gadis-

Assalammualaikum. Sykin nama diberi. Umur 22 tahun,tua dah. Tinggal kat Selangor. Sekarang kat Klang. Masih meneruskan pengajian dalam tahun tiga. Ada 3 orang adik beradik. Dua-dua abang,dua-dua dah kahwin. Ada sorang anak sedara yang selalu dibuat teman untuk bergaduh dan bermanja. Dalam hidup ni macam2 kita boleh belajar. Tak kisah la apa bidang pun yang kita ceburi. Mesti belajar sumting. Sebagai contoh, kena marah dengan specialist. Saya la tuwwhhh. Tapi takpe,kena marah tu lumrah dalam bidang ni. Kalau tak,tak maju. Tapi at last, pasti akan ada sesuatu benda baik berlaku,tanpa kita expect. Hari ni, tazkirah di surau very simple. Ambil Al-Quran. Then tutup mata. Lepas tu,bukak mana-mana page dalam Al-Quran. Bukak mata. Baca tafsirannya dalam bahasa melayu. Haaa...the kena huraikan. As simple as that. Dan setiap ayat Al-Quran tu,mesti ada pengajarannya..itulah yang dpt saya belajar tadi. Simple and meaningful. Kadang2, bila kita penat, lagi banyak kita dapat. Lagi banyak Allah nak bagi kat kita. Memang susah nak bersyukur. Tapi kena selalu bersyukur. Salah satu cara, kita kena selalu tengok orang di bawah kita. Contoh, kita yang berada tahap sederhana ni, kena lah tengok keadaan orang-orang miskin,pelarian. Diorang kadang2 tak makan,takde elektrik. Kalau kita asyik nak compare diri kita dgn orang atas/orang kaya,sampai bila pun kita tak bersyukur. Apa-apa pun, semoga sifat syukur dan sabar itu sentiasa ada dalam diri kita. Insha Allah.Akhir sekali,doa wajib untuk setiap kali lepas solat :

" Ya Allah, bantulah aku untuk sentiasa mengingati-Mu, bantulah aku untuk sentiasa mensyukuri nikmat-Mu dan bantulah aku untuk sentiasa beribadah dgn lebih baik kepada-Mu"

Dan harap saya tak lupa untuk berselawat ke atas junjungan besar, Nabi Muhammad SAW. Baginda terlalu sayangkan kita. Sehingga baginda berdoa kepada Allah supaya baginda dapat menanggung dosa semua umatnya. SEMUA. Tapi, inilah satu2 nya doa Rasulullah SAW yang Allah tak makbulkan. Tanamkanlah kasih sayang buat junjungan besar,Rasulullah SAW...

Man jadda wajada!!! insha Allah...

p/s : gudluck to MOHD ADIB..i know you can do more and more and more!!

~~salam perkenalan~~ =)