Paradise

Paradise

Sunday, August 17, 2014

Masih

Kau masih ku cintai...sungguh
Dari awal dulu hingga hari ini
Aku pasti seyakinnya pasti
Kaulah satu untuk ku

Kau masih dewi hati ku...sungguh
Biar sejuta tahun hilang di hari
Usar gusar...sayang...usah ragu
Aku milik mu

Cinta ku jika kau tanya pada bintang
kemilauan sinar takkan hilang
Akan kusinari duniamu
Moga terpadam sangsi mu

Cinta ku jika kau lihat tingginya awan
Takkan tercakar tinggi cinta ku
Hanya hati ku tahu apa mahu ku
Dan duniaku pastinya milik mu
Hingga ke akhir hayat ku...

Kau masih ku cintai...sungguh...
Dari hari pertama ku "cintai"
Aku pasti...yakinnya pasti
Engkau milik ku..

InShaa Allah.. dedicated to my future my..which i dunno who..aminah asykin abd hamid or anyone else.. i dunno..we dunno..Allah knows best..  but Aminah Asykin is all i want... shes my everything.. In shaa Allah..

Tuesday, August 12, 2014

Teguh

Segalanya sudah bermula
Ku hanyut dalam arus dunia
Hanya kerna pengertian
Engkau menanti

Terlupa janji-janji indah
Bila hidup semakin berubah
Mengejar kekayaan
Kau kutinggalkan

Maaf sayang, oh sayang
Kelam hatiku ini
Bila bersama kita sengsara
Tanpa harta

Oh sayang, oh sayang
Tergoda jiwaku ini
Pada tipu perdaya yang menanti
Hinggakan luntur wajah kasihmu
Di wajahku
Menduakanmu kau tersiksa
Menahan perit dalam setia

Engkau menghitung segala hari
Tanpa benci dan sakit hati
Betapa teguh
Bergetar bibir memanggilku

Kekayaan akan hilang
Biar bertahun dikumpulkan
Perjalanan ini amat jauh
Untuk mencari cinta

Kekesalan yang kurasa
Memaksa aku kembali
Memohon belas darimu
Andai ada kasihmu

Engkau hukumlah aku menanti
Dengan relanya kutanggung semua
Berikan aku
Rahsia keteguhan cintamu....

Lagu dari kumpulan Search.. teguh.. semalam hari yg agak syahdu la bagi hari2 gua pomen keta kt rumah gua ni.. untuk pengetahuan..gua dan si gadis sudah abes blajar.. gua masih tanam anggur.. rilek2 dulu pomen kete kt bengkel keta bapak gua kt kg ni..dan si aminah sedang ber "houseman officer" di Hospital Sg Buloh.. Alhamdulilah.. doakan kami berdua.. moga cepat gua dpt kerja..cepat gua menikah terus..xda pinang2 dah.. go to hell u adat2..gua ikot agama islam je..hehe..

Okay..back to cerita semalam.. cmni.. semalam dtg sorg uncle ni.. dia baru kematian isteri.. anak2 yg kecik still baby.. isteri dia meninggal masa lahirkan baby tersebut..baby selamat..namun isterinya syahid..sedih gua bila uncle ni dtg..dia mesti tunggu sampai kereta dia siap.. selalu dia tinggal..tapi skang xda isteri nk dtg ambil dah..huuu.. kalu mai repair kereta.. mesti dia tido bawah pokok tmpat customer tunggu tu.. semalam hujan.. xde tempat nk buat keta dia..gua pulak dok buat kete lain.. gua tangguhkan.. gua park keta dia kt luar.. gua amek payung besar gitu..gua bukak kan satria 1.6 untuk tukar brake pad.. senang je..tp hujan kan.. huu.. basah jgk lah gua buat keja dlm hujan kan..

Masa gua nk ubah keta dia sebelum tuh..keta dia tuh ada vcd player..lagu yg dia dok dengat mmg lagu sedih gila baaaaaaaiii.lagu apa gua x ingat.. tapi mmg syahdu.. mesti dia dok teringat kt arwah isteri dia...seat blkg penuh dgn bag2 skolah anak2..uncle ni meniaga pasar gitu.. kesian baiiii...

Tabah kan uncle ni besar kan anak2 dia.. ritu gua ade sembang..dia xnk kawen lain lagi.. nk jaga anak2 dulu.  nasib baik ada adik beradik dia kt sini jgk.. dpt tlg tgk2 kan anak dia.. hmm.. Elok siapkan kete uncle ni time hujan2 tuh..smpt lagi gua dan abg gua dgr kisah 13 Mei dri dia..layankan aje pisau2 terbang.. abg gua pon kesian kt dia ni gua rasa..Teguh cinta dia ni kt arwah bini dia..dulu selalu dtg hantar keta dgn arwah bini dia.. baik je arwah..tudung labuh.. seronok sembang.. hmm.. Al fatihah lah utk arwah bini dia.. gua doakan supaya dipermudahkan semua urusan uncle ni besarkan anak2 dia..aminnn...

Haih..hujan ni..gua ngantuk ni.. kang gua tido x dtg dah ilham nk menulis ni.. ok gua sambung....

Petang tu pulak..bapak gua ajak gua pergi hantar kereta kt rumah arwah kawan bapak gua ni.. janda dia yg ada.. mmg selalu gua yg pergi amek keta dia kalu rosak.. gua hantar dan ambil yg rosak.. haha..hantar kancil putih bawak balik kancil hijau.. Masa gua dok repair keta yg lagi satu tuh..gua tgk mak cik ni dok lap2 cermin keta kancil putih tuh semua.. gua tgk dia mcm nk nangis pon ade..yelah..itu keta arwah suami dia.. huuu.. jrg tgk perempuan lap keta dgn penuh perassan ni.. merosakan kereta dgn sepenuh hati ada lah.. haih..gua benggang dgn si gadis gua ni..baru beli myvi ritu.. bawak gua balik dri sg buloh ke s.alam..mcm cilaka laju bawak keta..baru berapa bulan bwk keta..gua benggang..mmg asyik kena marah je dgn gua..kang eksiden sama2 mati xpa..kalu dia mati..haa..apa..gua nk hidup cmna.. gua xmau dah cinta2 ni..gua nk dia sorg je..hu.. kalu gua yg mati..xpalah..dia cari laki lain la.gua bukan hensem pun.. .byk lg doctor2 yg hensem kt spital tuh.. tergugat woo tgk doktor2 smart2 nerdie gitu..

Haaa..gua malas type dah ni..gua simpulkan kesimpulan yg menyimpulkan simpulan kasih semua ini dgn menyatakan ada org yg masih teguh cintakan seseorg itu walaupun mereka sudah tiada lagi didunia ini.. gua harap gua pun teguh jgk kepada bakal isteri gua nti.. xtaw lah sapa aminah ka.. shafaren ka.. dania ka.syazwani ka.niza syaiqah ka.farhanah aqilah ka..nora danish ka..halimatun ka.. sapa2 jelah jodoh gua nnti..huu..ntah2 gua mati bujang2 ka..doakan gua ok :)

Hujan semakin lebat..sejuk..gua nk tidoq!!! Assalamualaikum dan selamat beramal..jgn isap batu..jgn buat jenayah..okay.  zzzzzz..

Monday, August 11, 2014

Sudah Terlambat


Sayang semuanya sudah terlambat
Tak guna engkau kesalkan lagi
Sayang semuanya sudah terlambat
Biarkan aku membawa diri

Berulangkali kau ulangi kesilapanmu
Diriku hanyalah sandaran cinta sementara
Terhempas aku bagaikan kaca berderai
Selepas itu kau menyesali

Sayang semuanya sudah terlambat
Tak guna engkau kesalkan lagi
Sayang semuanya sudah terlambat
Anggaplah aku tiada lagi
Terlanjur luka biarlah hatiku terluka
Apa terjadi biarkanku tanggung sendiri

Thursday, August 7, 2014

Rosak Otak


The lunatic is on the grass.
The lunatic is on the grass.
Remembering games and daisy chains and laughs.
Got to keep the loonies on the path.

The lunatic is in the hall.
The lunatics are in my hall.
The paper holds their folded faces to the floor
And every day the paper boy brings more.

And if the dam breaks open many years too soon
And if there is no room upon the hill
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.

The lunatic is in my head.
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me 'til I'm sane.
You lock the door
And throw away the key
There's someone in my head but it's not me.

And if the cloud bursts, thunder in your ear
You shout and no one seems to hear.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon.

"I can't think of anything to say except...
I think it's marvelous! HaHaHa!"

My Rocky Balboa

Sylvester Stallone's story should be told to everyone ever. http://9gag.com/gag/6609891?ref=android.s

Wednesday, August 6, 2014

Ukiran Jiwa

Kedamaian yang ku cari
Masih belum terbukti
Jauh lagi perjalanan ini
Jiwa tak pernah tenteram
Kasih lama tenggelam
Di lubuk hati yang paling dalam
Berlumutlah ukiran eimpian
Entah berapa lama
Harus ku nanti
Sinar kasih sayang menyinari kembali
Dengan nada lagu dan irama
Ku luahkan jua rasa kecewa
Semoga kau dapat mendengarnya
Semoga terbuka pintu cinta… mu
Yang pasti hujan tak berterusan
Matahari kan tetap terus bersinar
Kini terbukti apa yang di nanti
Dengan rela ku lepas kau pergi
Telah sedekat kenangan terpahat
Di ruang tak bertempat oo… ho…
Dengan nada lagu dan irama
Ku luah kan jua rasa kecewa
Pada cinta yang dahulu kita
Ukirkan bersama…
Di ruang asmara
Di bumi yang nyata
Di dunia kita..

Kau Ku Rindu

Telah lama ku pendam rindu
Dalam diamku
Menantikan ucapan
Mesra darimu
Hingga kini kau membisu
Seribu kata
Mata bertentang Mata
Oh... ku gelisah

Kini kau berjauhan
Seribu perjalanan
Hati merintih sedih
Tiada berairmata

Kian ingin kau ku lupakan
Kian kau ku rindui
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada

Hidupku kian hampa
Semenjak perpisahan
Hilang tanpa berita
Rindu pada mu jua

Di mana ku cari ganti
Serupa denganmu
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada
Kesal bertahun lama
Kerna kau tiada

Hilang bertahun lama
Kau ku rindukan

Tuesday, July 8, 2014

Wednesday, June 4, 2014

Rindu

Di tengah kepekatan malam
Berdiri aku di halaman rindu
Dihembus kenangan lalu

Menjelma seraut wajah
Sekuntum bunga yang pernah ku puja
Tapi layu akhirnya

Ingin ku tembus tembok silam
Dan membaiki kesilapan kita
Yang tiada kita rasa

Dahulu maaf tak bererti
Darah muda menguasai diri
Gitu mudah membenci

Ku di halaman rindu
Hanya berteman bunga yang layu
Ku di halaman rindu
Tiada harum tiada madu

Oh kesalku membeku di kalbu
Oh sayangku penawar rindu
Oh kasih ku hanyalah untuk mu 

Rindu.. gua rindu pada arwah tok salbiah gua..huu..semalam gua pergi melawat rumah arwah...bawak anak2 abg gua jalan2 memancing ikan puyu..terkenang semua kenangan masa budak2 disana.. al-fatihah.. semoga arwah dicucuri rahmat Allah swt..

Rindu..gua juga rindu pada kawan2 yang baru atau lama.. yang masih hidup ataupun yang telah tiada.. adakah mereka juga rindukan gua?? haha.  xdehal.. gua rindu sensorang aje.kui2.. :)

p/s: rindu dalam hati tiada siapa yang tahu.. huu..

Monday, June 2, 2014

Tanpa Ku Sedari

Assalamualaikum..

Salam 1 malaysia..dem betui BN menang PRK Teluk Intan. ..huu..gua bukan ape..nk Dyana Sofea menang je..boleh selalu tengok kt event2 Teluk Intan..huuu.. comel pe Dyana tuuu...

Hmmmmm..hmmmmm...dan...hmmmm lagikk.... kawan2... kadang2 kita tak sedar.. yang secara tidak langsung kita telah lukakan hati seseorang.. seseorang jatuh cinta kt kita..melalui kata2..perbuatan..dan macam2 lagik...banyak klu2 yang ditinggalkan..namun akibat leka dan cuai dgn persekitaran..kita gagal untuk menyedari nye..

Hmmm.. tapi..apa kan daya..setelah bertahun .berbulan..berhari..baru kita sedar.. itu pun kalau kita sedar..kalau tak sedar..sampai bila2 pon lah kita tak tahu yang kita dah ade lukakan hati atau memberi harapan kepada seseorang..

Gua bukan apa.. ade tersedar.. bila malam semalam..gua terbaca balik komen2 fesbuk zaman mula2 masuk universiti dulu.. ade terperasan.. ada seorang gadis ni ada hati kt gua...haha..demm..ke gua yang perasaan sensorg ni..haha.. kemon..gua serius ni.. dulu x tak pernah terfikir pon nak kt dye.. serius anggap kawan2 je.. selepas beberapa tahun..dari gua kurus sampai lah gemok macam panda ni..baru gua tersedar.. huuu..patot lah dye sentiasa ada untuk gua dulu..gua je tak sedar..and sampai skang dye masih ingat dan ada untuk gua...

Gua bukan nyesal ke apa..cuma nk bgtaw..yang ini punya hal kita pon tak boleh buat apa jugak.. perempuan memang jenis simpan dalam hati eh?? haha..tgk si aminah asykin lah.. bagus dye..simpan je dlm hati kalo jeles..last2 mesti gua dapat baca.. hehehe..msti merajuk punyerrr...hahaha..

Bende simpan dalam hati ni ade bagus nye..ada tidak.. bak kata abg amy search dlm lagu "cinta buatan malaysia" yg berbunyik begini "mahal harga sekuntum senyuman..mahal lagi kalau menyimpan perassan..cinta hati cinta sejati kalau dijaga memang tak rugi " hahaha.. perempuan memang suka simpan dlm hati..mesti harap lelaki tuh yg mula dulu..am i right?? kan kan kan kan?? 100% sure kan?? kemon.. tak semua lelaki gentle macam gua.hahaha.. puiii..

Hmmm.. perempuan dan menyimpan perasaan memang tak dapat dipisahkan...hmmmm...gua..kalau gua jeles memang gua cakap on the spot je..sonang..hahaha.. itulah.. soal hati ni susah sikit..kes berat.. kuang kuang kuang..

Kadang2 kita dengan kawan2 pon tersilap cakap ke..kan.. haih..itulah.. takdir yang menentukan..jangan over sangat sudah ler..hmmm... so..gua pon xde jalan penyelesaian..sebab ini kes hati ke hati..lu orang pikir sendiri lah..mana baik..mana buruk..

Tapikan... kalau lu orang simpan je dalam hati untuk terus pastikan someone yg lu orang suka tuh happy or bahagia sebab dia dah ade bf or gf.. gua salute sama lu orang.. gua harapkan..gua doakan agar Allah swt mempersiapkan teman sehidup semati yg terbaik buat lu orang.. amin..

Jangan simpan dalam hati lagi okay..simpan dalam doa..biar Allah swt yg tentukan yg terbaik..its the best we can do :)

Gua ade mcm doktor cinta tak?? nak termuntah tak baca?? boleh dah bg surat layang suruh gua terminate blog gua ni kot.hahaha..gua pon geli baca..apekan daya. mood nk menulis sudah kembali..mengarut je lebih..

Dah dkt pukul 2 pg..gua masih tak tido..esok pagi gua nk gerak balik kg..balik tlg family gua..macam biasa lah. pomen kete..sementara menunggu intebiu n mencari kerja..mudah2 an dipermudahkan.. selamat tinggal kuala lumpur.  i will miss it..internship di kl ini..berbagai suasana gua harungi.. mudah2 an gua kembali lagi utk mencari rezeki disini.. selamat malam dunia :)

p/s : You rock! ;)

Wednesday, May 28, 2014

Dalam Hati

""Hati ke hati.. Hati turun ke mata.."" begitulah cinta ku padamuuuu.. ""

Salam 1 panda gua ucapkan kepada semua.. maklumlah..kita dah ada panda..ala tomei tomei panda tersebut...

Ok.. pos gua ini berkenaan hati.. "dalam hati siapa yang tahu" begitulah.. rambut sama blond..dalam hati siapa yang tahu kan.. Gua mmg gatal.. suka add awek2 kt fesbuk..tgk look around wechat.. kesian si gadis gua..kesian..kdg2 gua cuba berubah..namun..this is me.. huuuuuuuu.. kesian si aminah asykin dpt lelaki mcm gua ni..

Bagi gua.. ini lah lelaki..normal lah begini kan..geng2 ustaz pon gatal jgk..setuju tak malaysian??? huuu..hati gua terdetik.. kesian kt si gadis gua menahan sabar dgn perangai gua ni...huuu.....huuuuuuu..

Bagaimanapun.. huuu.. dalam hati gua tak pernah ada niat nk curang ke apa.huuuu... "ape kejadah mamat ni pos bende ni,tak malu ke" huu..mesti ade yg cakap macam ni dalam hati korang kan..huu..lantak lah..blog gua..mak bapak gua bayar cukai jalan pe....tak nak baca p tengok cita frozen p..tampaq satgi...huu..huuu.

Huuu.. beribu bintang di langit..hanya kau sahaja Aminah Asykin yg bersinar bagi ku..huuu.. biar lah datang Siti Soleha sekalipun ajak gua kahwen..gua reject.. i want you Aminah si gemok2 kesayanganku...huuu.. dan gua nk bagi sedikit kata2 hikmah buat para lelaki.. "kalau lu dah berpunya, tapi nk berkawan dgn mana2 gadis.. tetapkan lah siapa dalam hati lu orang" supaya lu orang taw siapa dalam hati lu dan tidak mudah berubah arah"..

Huuu.. bukan apa..gua banyak menyaksikan tragedi2 sebegini.. dah ade awek..tiba2 kenal dengan perempuan lain...mudah sangat jatuh hati.. huu..dan mmg terbukti..gua ade terbaca satu kajian yang berbunyik begini " lelaki mengambil masa 15 minit sahaja untuk jatuh hati kepada seseorang wanita itu, dan wanita itu mengambil masa 15 hari baru hendak jatuh hati kepada lelaki tersebut" hahaha...serius gua terbaca haritu..hoho..tak tipu punya..

Sedih kan.. bila awek2 dpt taw bf depa dah ade hati kt gadis lain..camtu je.haaa.. tp alhamdulilah..buat gua.. dah 3 tahun bersama si aminah asykin.. gua tetapkan dia yang sama gemok itu sahaja dalam hati gua..  in shaa Allah..mudah2 an Allah swt panjangkan umur kami berdua.. jodoh kami segera..aminnn..hanya doa yang dapat kita mintak dari Allah swt..

To conclude..gua or mana2 lelaki selalu mmg gatal2 sikit..tapi normal lah lelaki..huu..dalam hati kita lelaki sahaja yang tahu.. huuu.. Aminah Asykin Abd Hamid... some love one...and some love two..and three and four.. but i love one..and that is you Aminah Asykin Abd Hamid..

Gua bukan ape menjiwang malam2 gini.. gua dok ulang layan cita How i met your mother..season 9.. last episode..huuu..gua sedih gila bila taw si bini Ted Mosby mati selepas beberapa tahun depa kawen... tapi... gua selalu berharap agar Ted untuk bersama Robin..at the end..ted dengan robin hidup bersama jugak.. so selepas beberapa tahun tengok ted masih berharap pada robin.. bersama jugak mereka.. kan.. kalau dah jodoh tuh tak kemana jugak..lambat atau cepat..pasti bertemu jugak..

Kita hanya mampu merancang..sebaik baik perancang adalah Allah swt..dia tahu apa yang terbaik buat kita :) berdoa sahaja lah kita..

Sunday, May 18, 2014

Kerja Kerja Kerja

Alhamdulilah.. selamat sudah zaman belajar gua.. sikalang sudah latang itu jaman mencali kilija.. gua sudah menghabes kan internship gua di petronas carigali sdn bhd, department of pipeline replacement project..selama 4 bulan..  di klcc twins tower ..tower 1 level 21..dan berpindah ke tower 3 petronas level 35 setelah dihalau oleh geng2 drilling  biasalah..depa lagi berkuasa..bak kata boss gua dulu..

Kerja kerja kerja..industry ke oil n gas ke..gua tak kisah..dimana ada rezeki gua.. bebaloi..gua suka buat kerja tuh.. kerja halal..gua layan aje.. In shaa Allah.  jangan jadik nurse sudah ler..gua xleh tgk awek2 nurse reramai ni..putih mata.haha.

Usaha tangga kejayaan.. doa jgk perlu.. dan bila dah setel usaha... dan doa..perlu lah disudahi dengan tawakal..betui ka?? mcm ayat ustaz facebook je..hahaha.."jilakak gebo lu bajet suci" kedengaran suara2 membe2 gua  yg membaca menghentam gua..haha..kemon..gua bukan begitu.haha..

Interview..gua harus memantop kan skill skill gua dlm mengharungi interview nanti. doakan gua.. niat gua suci..nak membalas jasa ibu bapa gua dan mensempurnakan separuh dari iman ini..gua nk kawen dgn si gadis gua..si Aminah Asyikin yg semakin gemok bersama gua itu..haha..in shaa Allah..doakan kami yaaa.. ada jodoh..ada lah..mudah2 an..

Kawen kawen kawen.. bila dah kerja mesti nk kawen pulak.. tp family harus dijaga.. gua nk tlg mak bapak gua dulu..mudah2 dpt memberikan yg terbaik utk mereka..amin..

Gua tgah demam ni.. batuk..sakit kerongkong tahap gaban...haha.. saja mengadu kt sini..mana taw shila hamzah baca...dia terus kol gua..mau seronok gua.hahaha. :) gua nak kembali ke zaman blogging..yeah!! to be a rock and not to roll!! hell yeah!!!

p/s: sesape ade lobang2 kerja utk any engineer or executive position..halu2 kah gua ok.. gracias!! ;)